ua en ru

У Слов'янську бійці батальйону "Січ" затримали депутата міськради, який незаконно зберігав зброю

У Слов'янську Донецької обл. 10 жовтня бійці батальйону особливого призначення "Січ" затримали депутата міської ради від Партії регіонів Вадима Ляха, який незаконно зберігав зброю в своєму будинку.

У Слов'янську Донецької обл. 10 жовтня бійці батальйону особливого призначення "Січ" затримали депутата міської ради від Партії регіонів Вадима Ляха, який незаконно зберігав зброю в своєму будинку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби батальйону "Січ".

Як відзначається, під час спецоперації будинку у депутата виявили гранати РГД-5, Ф1 і патрони калібру 7,62, камуфляжну форму, а також гральні автомати.

"В ході спецоперації ми затримали дуже одіозну персону Слов'янська - регіонала, який підтримував режим Януковича, а також був пособником сепаратистів. Зараз затриманий перебуває під вартою відповідних органів. Навіщо він вдома зберігав зброю і форму - покаже слідство. Але не виключено, що він очікував повернення сепаратистів у місто, про що вони не раз повідомляли на своїх сторінках в соцмережах, щоб залякати місцевих жителів", - заявив командир першої роти батальйону "Січ" Богдан Павлик.

Нагадаємо, 9 жовтня прокуратура Харківської області 8 жовтня пред'явила екс-меру Слов'янська Нелі Штепі остаточну підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.