ua en ru

У лівійському Сірті знайдено ще одне масове поховання

У рідному місті поваленого лівійського лідера - Сірті - виявлено ще одне масове поховання. Про це повідомляє Press TV з посиланням на інформацію добродійної організації Джубаль Аль-Акхдар.
В одній з будівель знайдені тіла більше 50 осіб. Підкреслюється, що характер ран говорить про насильницьку причину смерті. Згідно з попередніми оцінками, це можуть бути тіла вбитих прихильників Муаммара Каддафі.
"Там більше 50 трупів, ми знайшли їх в будинку, який сильно постраждав від удару літаків НАТО. Серед убитих жінки і діти. Це жахливо. Поки ми не можемо витягнути всі тіла, для цього потрібна спеціальна техніка", - заявив співробітник організації Мухаммед Муфтах.
Нагадаємо, раніше співробітники правозахисних організацій виявили інше масове поховання в м. Сірті. У готелі Аль-Махарі знайдено 267 трупів, в ході експертизи було встановлено, що більшість із знайдених були вбиті прицільним пострілом в голову, тобто розстріляно. Одна з найбільш вірогідних версій цієї трагедії - розправа прихильників нової влади над мешканцями, які не побажали здаватися і до останнього підтримували Каддафі.
З лютого 2011 р. в Лівії йде громадянська війна між прихильниками Каддафі і його супротивниками, які створили ПНР і оголосили її законною владою в країні. На стороні останніх в конфлікт втрутилося НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН. В кінці серпня ц. р. за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНР взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним більше 60 держав світу, включаючи Росію.
Каддафі був убитий 20 жовтня 2011 р. Це відбулося під час боїв в м. Сирт, який є "малою батьківщиною" колишнього глави держави.