ua en ru

В Сирії в зіткненнях загинули шість військовослужбовців урядової армії

В сирійській провінції Хомс в зіткненнях між армійськими підрозділами і військовими, які перейшли на бік опозиції, сьогодні загинули щонайменше шість військовослужбовців регулярної армії. Про це повідомляє правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights, передає радіо "Свобода".
За даними правозахисників, бій відбувся поблизу міста Ель-Кусейр, який армійські підрозділи піддали інтенсивному обстрілу.
З березня 2011 р. в Сирії тривають масові безлади і збройні виступи проти уряду країни. Протестуючі вимагають відставки Президента країни Асада і проведення реформ. Влада пішла на ряд поступок опозиції, проте керівники опозиції під різними приводами відмовляються йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. Крім того, до цих пір неясна точна кількість загиблих з кожної із сторін, так як дані опозиції, яка повідомляє про 5 тис. убитих, неможливо перевірити об'єктивно. У свою чергу сирійська влада заявляє про те, що в деяких районах їм протистоять добре озброєні групи терористів і саме тому доводиться використовувати армійські підрозділи.