ua en ru

У Сирії сили безпеки вбили дев'ятеро демонстрантів

У сирійському місті Хомс загинули дев'ять людей, коли урядові війська відкрили вогонь по демонстрантах. Про це повідомили представники Сирійського центру зі спостереження за правами людини, що базується в Лондоні, передає радіо "Свобода".
Чотири людини загинули в кварталі Баба-Амр, який в четвер з раннього ранку піддався масованому обстрілу.
Демонстрації з вимогою відставки Президента Башара Асада проходять також у містах Хама та Ігліб.
Вчора надійшли повідомлення про те, що Дамаск згоден на план Ліги арабських держав (ЛАГ) з припинення насильства в країні і готовий негайно вивести війська з міст, де відбувалися озброєні зіткнення, забезпечити доступ у ці райони представників ЛАГ, звільнити всіх затриманих демонстрантів і не перешкоджати роботі іноземних журналістів.
Нагадаємо, з березня 2011 р., в Сирії проходять масові протестні виступи громадян, що почалися на хвилі так званої "Арабської весни". За даними правозахисних організацій, в результаті придушення мирних демонстрацій вбито понад 3 тис. чоловік. У свою чергу офіційна влада повідомляє, що втрати серед мирного населення не перевищують 1 тис. осіб, крім цього підкреслюють, що від рук демонстрантів загинуло близько 700 співробітників правоохоронних органів.