ua en ru

У Сирії сформовано новий кабінет міністрів під керівництвом екс-міністра сільського господарства Хіджаба

У Сирії відповідно до державного декрету сформовано новий кабінет міністрів, повідомляє Reuters. Головою оновленого складу уряду став екс-міністр сільського господарства Ріад Хіджаб.

Незважаючи на оновлення складу уряду, міністр внутрішніх справ Мухаммад Ібрагім аль-Шаар, міністр закордонних справ Валід аль-Муаллім і міністр оборони Дауд Раджіха зберегли свої пости.

У складі нового уряду посада міністра іригації замінена на посаду міністра водних ресурсів. Крім того, створені нові посади міністрів у справах внутрішній торгівлі і захисту прав споживачів, зовнішньої економіки і торгівлі, житлового будівництва, а також громадських справ. Інформацію про це уточнює сирійське державне інформаційне агентство SANA.

Зазначимо, що перепризначення Раджіха розвіяло чутки про вбивство генерала, який нібито нещодавно став жертвою повстанців діючих в країні.

У Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". За останніми оцінками ООН, за час конфлікту в Сирії загинули вже більше 9 тис. цивільних осіб. Крім того, відомство ООН, що координує гуманітарні питання, повідомило, що термінової гуманітарної допомоги потребують 1,5 мільйона сирійців, які постраждали в ході конфлікту, який триває вже більше року.