ua en ru

У Сирії знайдені тіла 47 убитих жінок та дітей

У сирійському місті Хомс, який став центром триваючих близько року народних виступів проти режиму Президента Сирії Башара Асада, знайдені тіла убитих 47 жінок і дітей. Про це сьогодні повідомили активісти опозиції і державне телебачення, передає радіо "Свобода".

Як заявив France Presse опозиціонер з Хомса Хаді Абдаллах, тіла 26 дітей і 21 жінки були виявлені в кварталах Хомса - Карм ель-Зайтун і Аль-Адавійе. На деяких з тіл - сліди тортур. За повідомленням DPA, вбивства були скоєні вчора ввечері.

Державне телебачення звинуватило в убивстві цих людей так звані "озброєні терористичні угруповання", які викрали жителів Хомса, вбили їх, а потім сфотографували їх тіла з метою дискредитувати сирійських військовослужбовців.

Зазначимо, в Сирії з березня 2011 р. продовжується збройне протистояння влади і опозиції. За оцінками ООН, за час конфлікту загинули щонайменше 7,5 тис. осіб, більшість з них - цивільні особи, в той же час офіційний Дамаск повідомляє про загибель 2 тис. поліцейських і військовослужбовців від рук "озброєних терористів" - повстанців.

У січні 2012 р. ЛАД виступила з планом мирного врегулювання сирійського конфлікту, що передбачав передачу влади Асадом віце-президентові і формування уряду національної єдності. План ЛАД ліг в основу проекту резолюції Ради Безпеки ООН, який не був прийнятий через вето Росії і Китаю, які побоюються, що такий документ послужить приводом для військової інтервенції до Сирії.