ua en ru

У Сирії був убитий син верховного муфтія

Група терористів вбила Сарію Хассуна, сина верховного муфтія Сирії Ахмеда ед-Діна Хасуна, повідомляє "Синьхуа". Крім нього при нападі недалеко від території університету Алеппо був смертельно поранений професор історії Мухаммед аль-Омар.
Ахмед Хасун, відповідаючи на питання журналістів з приводу смерті сина заявив, що криза в країні подолана і все що відбувається зараз це пряме втручання ззовні.
Влада відзначає, що останні дні бандитське підпілля країни буквально влаштовує полювання за представниками інтелігенції. До списку жертв також увійшли кілька лікарів і експерт в області ядерної фізики. Член національного парламенту Халед Абдул коментуючи дану проблему зазначив, що через загальний безлад в країні найближчим часом влада чекають тільки збільшення числа подібних злочинів. На його думку, розпорядження на ліквідацію, яку організовують терористи, приходить із закордону.
Нагадаємо, що заворушення в арабській республіці почалися навесні 2011 р. на хвилі загального підйому "Арабської весни" і тривають досі. Через заходи, що вживаються для припинення протиправних дій, правлячий режим Башара Асада потрапив під вогонь міжнародної критики. На думку західних країн, які першими почали вводити санкції проти країни, влада використовує дуже жорстокі засоби придушення народних хвилювань. Згідно із їх даними, ці заходи привели до загибелі вже більш ніж 2700 осіб. Офіційні дані влади Сирії свідчать про загибель 800 осіб, причому всі вони входили до групи озброєних терористів. Крім цього Дамаск заявляє від декількох сотнях убитих військових і поліцейських.
Верховний муфтій і духовний лідер Сирії Ахмед Хасун, відомий тим, що підтримує Башара Асада і закликав громадян, у разі зовнішньої інтервенції, не шкодуючи життя боротися з загарбниками.