ua en ru

У Швеції святкують ювілей кронпринцеси Вікторії

Дочки шведського короля Карла XVI Густава Вікторії виповнилося сьогодні, 14 липня 2012 р., тридцять п'ять років. Святкування дня народження спадкоємиці престолу відбулося на острові Еланд в Балтійському морі, де найясніша сім'я традиційно проводить першу частину літніх канікул.

Привітати Вікторію перед стінами королівської резиденції зібралися кілька сотень людей. Принцеса з'явилася перед майбутніми підданими не одна: разом з нею внесли її маленьку дочку Естелу, яка народилася в лютому нинішнього року.

Агентство EFE зазначає, що мати не стала брати дитину на руки: замість неї дівчинку ніс чоловік принцеси Даніель, до входження в королівську сім'ю - тренер з фізкультури.

Святкування ювілею принцеси продовжить музичний фестиваль, на якому виступить переможниця "Євробачення-2012" шведська співачка Лорен. Очікується, що глядачами заходу стануть не менше 7 тис. чоловік.

Принцеса Вікторія народилася 14 липня 1977 р. у Стокгольмі. Спадкоємицею трону вона стала у віці трьох років, коли в результаті реформи 1980 права чоловіків і жінок у правлячій династії були зрівняні.

Як повідомлялось, у цьому році королева Великобрітанії святкувала Діамантовий ювілей правління, на який було витрачено 800 млн фунтів стерлінгів, в результаті чого витрати збільшилися.