ua en ru

У шахті "Комсомолець Донбасу" знайдено тіла двох гірників

У "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", де 3 січня стався викид метану без спалаху, в ході аварійно-рятувальної операції увечері 5 січня ц.р. були виявлені тіла залишилися двох гірників. Про це повідомляє прес-служба холдингу ДТЕК.

Розчищення завалу і ліквідація наслідків аварії триває. В аварійно-рятувальних роботах було задіяно понад 550 осіб - працівники шахти, рятувальники, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. На місці аварії також працюють представники Донецької обласної прокуратури, Держгірпромнагляду та експерти науково-дослідних інститутів.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко висловив співчуття сім'ями загиблих. "ДТЕК максимально відкритий для проведення об'єктивного розслідування причин аварії", - сказав він. За його словами, будь-які висновки робити рано, так як тільки після завершення аварійно-рятувальних робіт представники державної комісії зможуть провести роботу на місці аварії. "Запевняю, що за підсумками розслідування будуть прийняті дуже жорсткі рішення, незважаючи на чини і попередні заслуги", - сказав глава ДТЕК.

Тимченко додав, що компанія приділяє величезну увагу охороні праці. Інвестиції в цей напрямок на вугільних підприємствах холдингу в 2012 р. перевищили 50 млн дол "Але поки на наших шахтах продовжують гинути люди, робота в цьому напрямку ніколи не буде визнана задовільною", - сказав він.

Нагадаємо, в 5:08 ранку 3 січня на підприємстві "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" (м. Кіровське, Донецька область) на горизонті 810 метрів стався спонтанний викид метану без спалаху. На аварійній ділянці працювали чотири особи. Один з них за допомогою саморятувальника зміг самостійно вийти із зони аварії. У результаті пошуково-рятувальних робіт 3 січня знайдено тіло одного загиблого гірника.

Читайте також: Завал на шахті "Комсомолець Донбасу", де заблоковані два гірники, планують розчистити до 8 січня