ua en ru

У Санкт-Петербурзі помер знаменитий співак Едуард Хіль

В Санкт-Петербурзі вранці в понеділок, 4 червня, помер знаменитий радянський і російський естрадний співак, народний артист РРФСР Едуард Хіль. Про це повідомляє телеканал "Росія".

Наприкінці травня стало відомо, що Хіль у важкому стані перебуває в Науково-дослідному нейрохірургічному інституті імені Полєнова: лікарі констатували у нього інсульт. Рідні артиста тоді повідомили, що він був госпіталізований ще 8 квітня.

Хіль народився 4 вересня 1934 р. у Смоленську. У 1949 р. переїхав до Ленінграду, а в 1960 р. закінчив Ленінградську консерваторію та почав виступати як соліст Ленконцерту. У 1974 р. отримав звання народного артиста. Він виконував такі хіти, як "Біля лісу на галявині", "Березовий сік", "С чего начинается Родина", "Я крокую по Москві", "Як проводжають пароплави" і багато інших.

У 2010 р. Хіль пережив другий сплеск популярності - тоді в Інтернет був викладений відеокліп з виступом співака, записаний ще в роки його молодості. Ролик, в якому Хіль виконує "Як я радий, адже я, нарешті, повертаюся додому!", Став дуже популярним - він набрав понад 5 млн переглядів і понад 13 тис. коментарів за кілька місяців.