ua en ru

У Росії щодо Удальцова порушено кримінальну справу за фактом готування до масових заворушень

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу у відношенні Сергія Удальцова та інших осіб за фактом готування до масових заворушень, повідомляється на сайті СКР. Головним слідчим управлінням відомства порушено кримінальну справу стосовно Удальцова, Леоніда Развозжаєва, Костянтина Лебедєва та інших осіб за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.30 та ч.1 ст.212 Кримінального кодексу РФ (приготування до організації масових заворушень). Кримінальну справу порушено за результатами перевірки викладених у документальному фільмі "Анатомія протесту - 2" фактів приготування до масових безладів в Москві і на території інших регіонів Росії.

В рамках процесуальної перевірки за дорученням слідчого фахівцями проведено фоноскопічні дослідження відеоматеріалів, отриманих в телекомпанії НТВ. Ознак монтажу в відеоматеріалах не виявлено. Встановлено, що голос, в тому числі наявний в сюжетах, знятих прихованою камерою відеоспостереження у фільмі "Анатомія протесту - 2" належить Удальцову, а зустріч, фрагменти якої показані у фільмі, відбувалася в другій половині червня 2012 р. в житловому приміщенні в Мінську. Участь у зустрічі з грузинської сторони брали голова парламентського комітету Грузії з оборони і безпеки Гіві Таргамадзе, консул Грузії в Молдавії Михайло Іашвілі, а також троє їхніх помічників. З російського боку в зустрічі брали участь лідер "Лівого фронту" Удальцов, його помічник Лебедєв, помічник депутата Державної думи РФ Іллі Пономарьова Развозжаєв.

У рамках кримінальної справи слідчими також буде перевірена інформація про підготовку учасниками зазначеної зустрічі терористичних актів на території Росії. У разі якщо ця інформація знайде своє підтвердження, їй буде дана відповідна правова оцінка і юридична кваліфікація дій Удальцова, а також інших його співрозмовників, у тому числі і громадян Грузії.

Читайте також: "Марш мільйонів" в РФ: Мітингувальники закликали до дострокових виборів Президента і Думи (відео, фото)