ua en ru

У Росії в 2012 р. зареєстровано 12 випадків захворювання на сибірку

У Росії в 2012 р. зареєстровано 12 випадків захворювання на сибірку. Про це повідомив сьогодні журналістам глава Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) Геннадій Оніщенко.

За його словами, спалахи були зафіксовані в Дагестані і в Алтайському краї. "7 вересня наші фахівці закінчили медичні спостереження в двох селах Алтайського краю - Дружба та Марушка. Там захворіли шестеро осіб, одна з них померла. В селах були щеплені 285 жителів, з них 120 осіб - тваринники. Порядку 15 осіб перебували під наглядом", - сказав Онищенко.

Головний санітарний лікар РФ також повідомив, що на території Росії знаходиться 35 тис. неблагополучних населених пунктів з сибірки.

Читайте також: Держветфітослужба ввела карантин в трьох областях через шкідливих бур'янів і паразитів

Нагадаємо, в Запорізькій обл. України в селі Вознесенка 18 серпня було виявлено захворювання сибірської виразки однієї голови молодняку ​​великої рогатої худоби, в результаті чого до 1 вересня в селі введено карантин. 20 серпня прокуратура Запорізької обл. почала перевірку дотримання вимог ветеринарного законодавства співробітниками Головного управління ветеринарної медицини в області за фактом виявлення в Мелітопольському районі штаму сибірської виразки. За інформацією МОЗ, з м'ясом корови, хворої на сибірку, контактували 28 осіб. Пізніше голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв повідомив, що сибірська виразка на території Запорізької області локалізована.