ua en ru

У Росії виявили уламки літака Ан-2 і останки загиблих у катастрофі рік тому

Пошукова група знайшла уламки літака Ан-2 в околицях м. Сєров. Про це РБК повідомили в Головному управлінні МНС Росії по Свердловській області. Там зазначили, що поки що можна з упевненістю говорити про марку повітряного судна - Ан-2. Той це літак, який зник влітку минулого року після несанкціонованого вильоту з Сєрова, належить з'ясувати в подальшому.

Тим часом прес-служба обласного управління Міністерства внутрішніх справ РФ опублікувала фотографії з місця катастрофи, на яких видно скелетовані останки загиблих людей.

Нагадаємо, пізно ввечері 11 червня 2012 р. літак Ан-2 здійснив несанкціонований виліт в невідомому напрямку з посадкової смуги в місті Сєрова. На борту перебували 13 осіб (12 пасажирів і пілот). В ході пошуково-рятувальної операції наземної угрупованням було обстежено 3 тис. 339 кв. км на території Свердловської області. Авіація з початку пошуку літака обстежила 284 тис. 350 кв. км. Всього в щоденних пошуках літака брали участь до 1 тис. 455 чоловік особового складу служби порятунку Свердловської області, Уральського пошуково-рятувального загону, територіальних підрозділів Головного управління МНС Росії по Свердловській області, загонів ОМОН, зведеного загону ММО МВС, уряду Свердловської області і волонтерів, а також 331 одиниця техніки, у тому числі до 13 повітряних суден. Місцезнаходження повітряного судна тоді встановити не вдалося, в середині листопада 2012 р. пошуки були припинені.

За фактом зникнення літака було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть більше двох осіб). Виробництво попереднього слідства по даній кримінальній справі було відновлено органами Слідчого комітету РФ.

Читайте також: 10 квітня виповнилося три роки з моменту авіакатастрофи під Смоленськом (фото, відео)