ua en ru

У Росії чоловік, який розстріляв своїх колег в московському офісі, отримав довічний термін

Дмитро Виноградов, який розстріляв колег в московському офісі, визнаний винним і засуджений до довічного ув'язнення. Про це РБК повідомили в Мосміськсуді.

Суд погодився з доводами звинувачення, яке вважає провину Виноградова повністю доведеною за трьома статтями Кримінального кодексу РФ: "Вбивство двох і більше осіб", "Замах на вбивство двох і більше осіб", а також "Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності".

Крім того, Виноградів повинен виплатити 10 млн рублів родичам вбитих ним людей. Сам злочинець, якого преса встигла назвати "російським Брейвіком", визнав свою провину.

Нагадаємо, вранці 7 листопада 2012 р. Виноградов увійшов в офіс фармацевтичної компанії, в якій він працював, і здійснив численні постріли з належних йому карабінів у своїх колег. В результаті троє чоловіків і дві дівчини померли на місці, ще один чоловік помер у лікарні. Вбивцю затримали співробітники власної безпеки компанії, які почули постріли. При цьому вони не дозволили чоловікові покінчити з собою.

За однією версією, Виноградов скоїв злочин на ґрунті нерозділеного кохання до співробітниці компанії, за іншою - підозрюваний був ідейним послідовником норвезького терориста Андерса Брейвіка. Перед трагедією він опублікував у соцмережі маніфест, в якому зізнався в ненависті до всього живого. Експертиза визнала Виноградова осудним.