ua en ru

В Росії можуть посилити відповідальність за образу релігійних почуттів

Держдума Російської Федерації прийняла в першому читанні поправки в законодавство, які посилюють відповідальність за образу релігійних почуттів. Про це повідомляє РБК.

"Зміни, які планується внести до КК РФ, припускають введення нової статті (2431-ї), що зводить у ранг кримінального злочину приниження богослужінь, образу релігійних переконань і почуттів віруючих. Відповідальність за цією статтею планують встановити у вигляді штрафу до 300 тис. руб. і обов'язкових робіт до 200 годин. Максимальним покаранням буде позбавлення волі на строк до трьох років", - йдеться в повідомленні.

Крім того, осквернення предметів релігійного шанування і місць, призначених для богослужіння, пропонується карати штрафом від 100 тис. до 500 тис. руб., роботами на строк до 400 годин або позбавленням волі на строк до п'яти років.

Зміни планують внести і в КоАП РФ. Штрафи за порушення свободи совісті й свободи віросповідання становитимуть від 10 тис. до 30 тис. руб. для пересічних громадян і від 50 тис. до 100 тис. руб. для посадових осіб.

"За публічне осквернення релігійної чи богослужбової літератури, знаків або емблем світоглядної символіки, а одно за їх псування пропонується накладати штраф у розмірі від 30 тис. до 50 тис. руб.", - йдеться у пояснювальних документах до законопроекту.

Читайте також: У Пакистані натовп заживо спалила чоловіка, підозрюваного в оскверненні Корану