ua en ru

У Росії 55% громадян проголосували б за Путіна на найближчих виборах, - опитування

У Росії 55% громадян проголосували б за чинного Президента РФ Володимира Путіна на найближчих виборах. Такі дані наводяться в лютневих електоральних рейтингах "Левада-центру", передає газета "Ведомости".

У два з половиною рази з грудня 2013 р. збільшилося число росіян, які хотіли б і після 2018 р. бачити на посаді президента Путіна. Якщо в грудні 2013 р. 47% росіян хотіли, щоб Путіна на посаді президента в 2018 р. змінив інший чоловік, то до лютого 2015 р. таких людей залишилося всього 25%. При цьому за Путіна готові були б проголосувати 55% від усіх опитаних і 86% від тих, хто визначився з вибором, якби вибори відбулися в найближчі вихідні.

Багаторічне перебування влади в руках одних і тих же людей забезпечує порядок і стабільність в країні, вважає 41% росіян. Про те, що це призводить до посилення свавілля і корупції, думають лише 18%. В грудні 2013 р. так думали 20 і 36% відповідно. Зростає і кількість росіян, які вважають необхідним поділ влади (29%), але як і раніше більше людей думають, що президент повинен координувати роботу уряду, Держдуми і судів (50%).

Нагадаємо, згідно з опитуванням, діяльність Путіна за підсумками лютого продовжують схвалювати 86% росіян.