ua en ru

У Римі пройшли багатотисячні акції протесту проти масових звільнень та бюджетної економії

У Римі пройшли багатотисячні акції протесту проти заходів бюджетної економії та масових звільнень. Демонстрації були організовані Загальною конфедерацією праці Італії (CGIL), передає Reuters. Її глава Сюзанна Камуссо розкритикувала уряд прем'єр-міністра Маріо Монті, звинувативши його в провалі заходів зі скорочення витрат і закликавши стимулювати зростання економіки.

"Ваша політика призвела до скорочення споживання, при цьому одночасно вдаривши по промисловості і робочим. Не дивно, що країна знаходиться в надзвичайно глибокій рецесії", - сказала Камуссо, звертаючись до глави уряду.

Присутні закликали Монті подати у відставку.

Раніше демонстрації проти політики уряду і скорочення штатів пройшли на Сардинії, де ведучий в світі виробник алюмінію Alcoa погрожує закрити завод, і на півдні Італії, де під загрозою закриття знаходиться сталеливарний завод Ilva.

Програма жорстких заходів економії, що проводиться Монті з листопада 2011 р., сприяла загостренню рецесії в третій за величиною економіці єврозони і викликала нарікання з боку всіх політичних фракцій. Монті підвищив податки, одночасно скоротивши пенсії, щоб уникнути повторення "грецького сценарію" в Італії.

Читайте також: Італія несподівано вирішила скоротити податки