ua en ru

У РФ розробляються альтернативні наземні схеми пересування перших осіб

Кремль оголосив про нову ініціативу Президента РФ Володимира Путіна - вже другий тиждень він проводить заходи в заміській резиденції Ново-Огарьово. "Глава держави звів пересування в кортежі до мінімуму, щоб не турбувати москвичів", - цитує "РБК daily" прес-секретаря Президента Дмитра Пєскова.

Про те, що розробляються альтернативні наземні схеми пересування перших осіб держави, сьогодні повідомила і прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Тімакова. Це робиться, щоб мінімізувати перекриття столичних трас, пояснила вона.

В якості прикладу Тімакова привела відбулося 16 жовтня ц.р. засідання "Відкритого уряду" на Московському Електрозавод, куди Дмитро Медведєв прибув зі своєї резиденції в Горках на вертольоті.

Відзначимо, претензій до президентського кортежу у москвичів накопичилося чимало. Путіну досі не можуть пробачити відвідування МГСУ минулого літа, через якого район навколо Ярославського шосе було перекрито п'ять годин - тоді на МКАД утворилася пробка в кілька десятків кілометрів.

Суспільний резонанс викликав і інцидент, що стався 30 листопада минулого року, коли заради зустрічі Президента з акторами "Ленкому" було перекрито Садове кільце в районі Тріумфальної площі.

Читайте також: Володимир Путін: Афоризми 12 років