ua en ru

У РФ госпіталізовано 58 дітей з ознаками ротавірусної інфекції

У Росії в Ульяновській області госпіталізовано 58 дітей і одного дорослого з ознаками ротавірусної інфекції. В інфекційному відділенні Інзенської центральної районної лікарні перебувають 23 дитини, у денному стаціонарі - 15 дітей і один дорослий.

У Росії в Ульяновській області госпіталізовано 58 дітей і одного дорослого з ознаками ротавірусної інфекції. Про це повідомляє Міністерства охорони здоров'я регіону.

Зокрема, в інфекційному відділенні Інзенської центральної районної лікарні перебувають 23 дитини, у денному стаціонарі - 15 дітей і один дорослий. Крім того, в обласну дитячу інфекційну лікарню госпіталізовано 10 пацієнтів. В даний час фахівці встановлюють причину захворювання. За висновками ряду проведених аналізів діагноз "ротавірусна інфекція" вже підтвердився.

Раніше сьогодні Міністерство охорони здоров'я Ульяновської області говорило про спалах кишкової інфекції, а на порталі уряду регіону повідомлялося про розпорядження губернатора Сергій Морозов направити в Инзенский район фахівців для дослідження якості води. Крім того, він доручив Міністерству освіти і науки забезпечити дошкільні, середні та вищі освітні установи Інзенського району бутильованої водою.

Зазначимо, ротавірусна інфекція ("кишковий грип") це інфекційне захворювання, викликане ротавирусами. Для цього захворювання властиве гостре початок, помірно виражені симптоми гастроентериту або ентериту, часте поєднання кишкового та респіраторного синдромів у початковому періоді хвороби.