ua en ru

У результаті серії ударів американських безпілотників у Пакистані вбито 21 чоловік

Безпілотні літаки США завдали серію ударів по регіону Північний Вазиристан у Пакистані. У результаті авіанальоту вбито 21 чоловік. Як повідомляє РБК з посиланням на місцевий телеканал ARY, одна з атак сталася поблизу м.Мір-Алі. Безпілотник випустив дві ракети по автомобілю, в якому слідували особи, підозрювані в участі в незаконному збройному формуванні. Убито 15 бойовиків.
До цього літальні апарати знищили ще дві машини, також на околицях Мір-Алі, в результаті убито шість чоловік. Напередодні безпілотники зробили декілька обльотів даної території.
Кількість убитих в результаті атак безпілотних літаків на північному заході Пакистану в грудні 2010 р. склало не менше 90 чоловік. Американські спецслужби використовують літальні апарати для знищення бойовиків, що ховаються на прикордонних з Афганістаном пакистанських територіях.
У той же час у результаті нальотів нерідко гинуть і отримують поранення мирні жителі. Нещодавно кілька десятків людей, що отримали каліцтва в результаті атак безпілотників, влаштували мітинг перед будівлею парламенту Пакистану. Мітингувальники вимагали припинити удари США по території країни.
Вважається, що американські спецслужби використовують безпілотники для обстрілу пакистанських територій з мовчазної згоди Ісламабаду.