В результаті пожежі в психоневрологічному інтернаті в Новгородській обл. загинули 37 людей

У Новгородській області в результаті пожежі в психоневрологічному інтернаті загинули 37 осіб, тіла 10 з них витягнуті з-під уламків. Про це повідомили РБК в прес-службі слідчого управління Слідчого комітету РФ.

У Новгородській області в результаті пожежі в психоневрологічному інтернаті загинули 37 осіб, тіла 10 з них витягнуті з-під уламків. Про це повідомили РБК в прес-службі слідчого управління Слідчого комітету РФ.

Фото: Пожежа в психоневрологічному інтернаті в Новгородській області

На місці події триває розбір завалів. Пожежа була повністю згашена о 11:30 мск.

Пожежа почалася рано вранці. Повідомлення про загоряння надійшло на пульт чергової служби рятувальників близько 2:52 мск (1:52 за Києвом). Прибувши на місце події, рятувальники евакуювали 23 людини, всього в будівлі знаходилися близько 60 осіб.

Спочатку було відомо про те, що більше 30 людей зникли, передбачалося, що вони могли загинути у вогні, або ж встигли втекти в ліс через вікна. У найближчому лісі поліцейські так нікого і не знайшли. Ще раніше повідомлялося, що загинула санітарка. Жінка допомагала пацієнтам вибратися з палаючого будинку.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом недбалості та заподіянню смерті з необережності. "У рамках кримінальної справи буде перевірена повнота і законність дій чиновників, в обов'язки яких входить забезпечення безпеки пацієнтів медичного закладу. У зв'язку з цим слідчими проводяться обшуки, вилучається документація в психоневрологічному інтернаті", - повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Як одну із пріоритетних версій розглядають підпал. У Слідчому комітеті вважають, що пожежу влаштував один з пацієнтів. Про те, що один з пацієнтів зробив це навмисне заявляв також головний лікар інтернату.

Зазначимо, що у протипожежної служби були претензії до стану корпусів лікарні ще в 2009 р. Кілька будинків лікарні відзначили 200-річчя в 2010, вони перебували у ветхому стані.

Нагадаємо, що наприкінці квітня 2013 аналогічний інцидент стався в селищі Раменский Московської області. Згоріла психіатрична лікарня № 14, загинули 38 людей.