ua en ru

В результаті отруєння хімікатами на Хмельницькій АЕС загинула одна особа

На Хмельницькій АЕС троє робітників отруїлися парами хімічної речовини. Одна людина загинула, ще двоє - на лікарняних ліжках, їх стан задовільний. Про це повідомляє "5 канал".

Нещасний випадок стався напередодні ввечері, у шахті мийки реакторного відділення. Під час проведення планово-попереджувальних робіт на першому енергоблоці, працівник зайшов забрати речі у приміщення, де велися роботи із застосуванням хімічних речовин. Вже за хвилину він знепритомнів, отруївшись парами хімсполуки. Двоє товаришів намагалися врятувати колегу, проте й самі постраждали. На підприємстві працює оперативно-слідча бригада. За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за статтею "порушення правил безпеки під час проведення небезпечних робіт".

Начальник відділу УМВС у Хмельницькій області Микола Люлько заявив: "За допомогою певних хімічних елементів висушували залишки води для проведення ремонтних робіт. Один з працівників, надихавшись залишками випарів цих газів, задихнувся, отруївся цими випарами. На даний час слідство встановлює причини перебування даного працівника. Іменно: чи він був в засобах індивідуального захисту, хто надавав накази чи вказівки щодо його там перебування".

Читайте також: У Берліні в аеропорту 50 людей отруїлися отруйними парами