ua en ru

В результаті краху вертольота в Мексиці крім глави МВС країни загинув його заступник і ще п'ятеро людей

В результаті краху вертольота в столиці Мексики, місті Мехіко, крім глави МВС країни Франсиско Блак Мори загинули ще шість чоловік. Про це повідомив офіційний представник Президента Мексики, передає Associated Press.
У тому числі, за словами прес-аташе глави держави Алехандри Стільники, в аварії також загинув заступник міністра внутрішніх справ Мексики Феліпе Самора.
Як передають мексиканські ЗМІ, машина, яка зазнала катастрофи, ставилася до типу вертольотів Super Puma. Літальний апарат належав військово-повітряним силам Мексики. Причини краху вертольота поки не називаються.
За наявними даними, міністр летів на конференцію за участю слідчих Мексики, яка повинна пройти в штаті Морелос.
Мора очолив мексиканське МВС у січні 2010 р. Він був ініціатором заміни паспортів громадян країни на посвідчення особи нового зразка. У них вносилися відбитки пальців власника і дані про райдужну оболонку його очей. Нові паспорти було набагато важче підробити. Крім того, Мора неодноразово виїжджав в "проблемні" мексиканські штати для переговорів з місцевою владою.
Незадовго до аварії вертольота мексиканського глави МВС в країні був затриманий один з лідерів злочинного угруповання Сіналоа Овідія Лимон Санчес, за арешт якого США оголосили винагороду в розмірі 5 млн дол. Його можуть екстрадувати до Сполучених Штатів.
З 2006 р. Президент Мексики Філіпе Кальдерон оголосив війну організованим злочинним групам, які займаються контрабандою наркотиків. Для боротьби з ними він почав на постійній основі використовувати збройні сили. Особливих результатів це не дало, але призвело до вкрай високих жертв серед мирного населення - за деякими даними, їх число становить кілька десятків тисяч чоловік.
Мора став другим мексиканським главою МВС, який потрапили в авіакатастрофу за останні чотири роки. У листопаді 2008 р. розбився в результаті краху літака міністр внутрішніх справ Мексики Хуан Каміль Моуріньо.