ua en ru

У результаті ДТП в Румунії госпіталізовано вісім громадян України, - МЗС

За інформацією генерального консульства України в м. Сучаві (Румунія), пізно увечері 10 серпня 2013 р. у повіті Яси сталася дорожньо-транспортна пригода за участю громадян України. 

За інформацією генерального консульства України в м. Сучаві (Румунія), пізно увечері 10 серпня 2013 р. у повіті Яси сталася дорожньо-транспортна пригода за участю громадян України. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

В результаті ДТП 8 громадян України було госпіталізовано.

Більше 40 громадян України розміщено в одному з гуртожитків ліцею м.Пашкань та надано відповідну підтримку.

Генеральний консул України в Сучаві відбув до повіту Яси для надання консульської підтримки потерпілим громадянам України.

Справа перебуває на особливому контролі генконсульства України в Сучаві, посольства України в Румунії та департаменту консульської служби МЗС України.

Попередня аварія за участю громадян України сталася 28 липня в Білорусії. У ДТП загинули чотири українці.

Наприкінці червня трагічне ДТП сталося в Чорногорії, де внаслідок падіння туристичного автобуса з гірської траси загинули 18 людей і 33 постраждали. Спочатку повідомлялося про те, що в автобусі, що перевозив 46 туристів, знаходилися українці. Втім, незабаром влада Чорногорії з'ясували, що розбилося транспортний засіб прибуло з Румунії, та громадян України серед його пасажирів не було.

Що стосується вітчизняних доріг, то за добу в Україні сталося 132 ДТП, в яких загинули 25 людей. В аваріях постраждали 171 осіб.

Всього з початку року в Україні сталося 16 тис. 475 ДТП, в яких загинули 2 тис. 203 людини і 20 тис. 535 осіб постраждали.