ua en ru

В результаті бомбардування силами НАТО Тріполі загинув син М.Каддафі і три онуки

В результаті бомбардування силами НАТО столиці Лівії Тріполі загинув син Муаммара Каддафі - Саїф аль-Араб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника уряду Лівії.

У результаті авіаударів сам М.Каддафі не постраждав, але загинули також три його онуки. У числі постраждалих опинилися декілька друзів і родичів родини М. Каддафі, вони отримали поранення. Будівля, по якій були випущені три ракети, практично повністю зруйнована, в даху пробито кілька дірок, на клаптиках арматури висять шматки бетону. Подальші подробиці не повідомляються. Представники НАТО поки не коментують інформацію.

"Метою цієї операції було знищення лідера країни, - заявив преcc-секретар уряду Лівії Мусса Ібрагім журналістам. - Те, що ми бачимо зараз - це закон джунглів. Тепер всім зрозуміло те, що відбувається в Лівії, не має нічого спільного із захистом цивільних осіб".

Нагадаємо, 30 квітня вранці в своєму телезверненні М.Каддафі заявив, що готовий укласти перемир'я, проте воно повинне охоплювати всі сторони громадянського конфлікту, а не тільки сили, вірні йому, які ведуть бої з повстанцями на сході країни.

М.Каддафі також закликав країни НАТО до переговорів з ним з приводу припинення авіаударів по лівійської території. Він додав, що якщо справжньою причиною бойових дій проти його країни є нафта, то він готовий обговорювати умови контрактів з іноземними компаніями.

У свою чергу опозиційна Перехідна національна рада і НАТО відкинули заклик лівійського лідера до переговорів.

Наприкінці лютого в Лівії почалися масові акції протесту, які переросли у громадянську війну. Схід країни повстав проти М.Каддафі. Після цього у війну втрутилася міжнародна коаліція, яку незабаром очолив блок НАТО. При цьому Франція та Італія визнали законним лівійським урядом Національну раду Лівії - орган влади, заснований бунтівниками. Раніше Рим призупинив дію старого договору про дружбу з урядом М.Каддафі, який включав і угоду про ненапад.