ua en ru

У Раді готові створити ТСК з розслідування трагедії в Будинку профспілок в Одесі

У Верховній Раді готові створити тимчасову слідчу комісію з розслідування трагедії 2 травня у Будинку профспілок в Одесі.

У Верховній Раді готові створити тимчасову слідчу комісію з розслідування трагедії 2 травня у Будинку профспілок в Одесі. Про це РБК-Україна заявила народний депутат фракції "Батьківщина" Олександра Кужель.

"Це питання про створення ТСК з розслідування обставин трагедії в Будинку профспілок в Одесі не піднімався Партією регіонів на закритому засіданні Верховної Ради. Але якщо Партія регіонів буде наполягати на створенні такої комісії, то я думаю, що у нас не буде з цим проблем. Ми підтримаємо створення такої комісії. Адже ми як ніхто зацікавлені в розслідуванні того, що насправді сталося в Одесі. Треба чітко встановити, що сталося, мало місце повторення спецоперації, як це було в тому ж Норд Ості", - заявила Кужель.
Депутат нагадала, що вчора уряд вже заявив про те, що ФБР і ізраїльські фахівці спецслужб нададуть допомогу в розслідуванні цієї трагедії.

"Адже у нас виникає багато питань, що саме сталося в Будинку профспілок в Одесі. Про це свідчить характер того, як падали жертви, чому у них тільки обгорілі особи, а не згоріла також вовняний одяг, чому жертви падали, а не бігли, як це відбувається під час пожежі. Є багато питань. На них повинні відповісти фахівці", - заявила Кужель.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем у Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" повинен був відбутися матч.

До них приєдналися громадяни, в руках яких були прапори України. Після виконання гімну України колона розпочала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися проросійськи налаштовані активісти. Почалися сутички.

В результаті бійки на вулиці загинули 4 людини. Потім проросійських активістів відтіснили в Будинок профспілок на Куликовому полі Одеси. Там сталася пожежа. В результаті пожежі загинули близько 40 осіб.

В лікарні Одеси звернулося 214 осіб, постраждалих в ході масових заворушень 2 травня.

Міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.