ua en ru

У Полтавській області припинено незаконний видобуток нафти

У Полтавській області припинено незаконний видобуток нафти. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Полтавській області.

Працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Полтавській області встановлено, що невстановлені особи за сприянням службових осіб підрядної організації, без належних на те правових підстав, автомобільними цистернами здійснюють незаконний вивіз сирої нафти зі свердловини в Полтавському районі. Ліцензія на користування надрами даної свердловини належить одній з державних компаній.

Дана вуглеводна сировина, без відповідних товарно-транспортних документів перевозилась для тимчасового зберігання на автотранспортне підприємство у місті Полтава, а далі для переробки на мінінафтопереробний завод.

Незважаючи на завершення робіт, які проводились з освоєння свердловини, зазначена свердловина від підрядника до замовника не передавалась, а договорів щодо реалізації видобутої продукції компанією не укладалось. Згідно отриманих даних, невстановлені особи вивозили зі свердловини в середньому 30-40 куб. м нафти за добу.

Під час обшуку на території та у приміщеннях приватного акціонерного товариства були виявлені сховища, в яких знаходилась нафта.

Наразі відкрите кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка в особливо великих розмірах), карається Законом строком від п'яти до восьми років.