ua en ru

У першого віце-спікера Парубія у центрі Києва вночі кинули гранату

У першого віце-спікера Парубія у центрі Києва вночі кинули гранату

У першого заступника Верховної Ради Андрія Парубія у центрі Києва біля готелю "Київ" невідомий 24 грудня о 23:20 кинув гранату. Про це повідомив начальник київської міліції Олександр Терещук, передає прес-служба ГУ МВС Києва.

"Сьогодні ввечері о 23 годині 20 хвилин біля готелю "Київ" перебували перший заступник голови Верховної Ради Парубій, а також інші народні депутати. Біля готелю повз них пройшов молодий чоловік, який під ноги їм кинув гранату. Зараз перевіряють експерти, чи це була граната РПГ-5, або світлошумова граната", - повідомив Терещук.

За повідомленням прес-служби київської міліції, стався вибух.

Проте в повідомленні не вказується, що при цьому сталося з нардепами.

Після вибуху, як наголошується, зловмисник побіг у бік Кріпосного провулку. Працівники столичної міліції почали його переслідування.

Під час погоні невідомий кинув у бік правоохоронців ще одну гранату, в результаті чого постраждав один міліціонер, який наразі госпіталізований.

Проводяться заходи щодо встановлення особи та затримання нападника.

Слідчим відділом Печерського райуправління столичної міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу "Хуліганство".

Нагадаємо, увечері 24 грудня стався вибух у центрі Харкова, біля меблевого магазину Mill Wood, який належить члену "Громадської варти" Харкова, волонтеру, що допомагає бійцям АТО, В'ячеславу Дуді.

Постраждалих при цьому не було.

Як зазначили в МВС, цей вибух буде кваліфіковано як терористичний акт, спрямований на спробу дестабілізації ситуації в Харкові.