ua en ru

У перестрілці у Грозному загинув близький родич Кадирова

У перестрілці у Грозному загинув близький родич Кадирова

Глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив про загибель у перестрілці з бойовиками свого близького родича. 22-річний Умар Кадиров був убитий при відбитті нападу групи терористів на Грозний.

"Події у Грозному болем відгукнулися в серцях усіх жителів Чечні і мільйонів громадян Росії. Я до цієї години навмисне не говорив про героїчну загибель свого близького родича Умара Кадирова. Йому було 22 роки", - написав Рамзан Кадиров на своїй сторінці в Instagramm.

"Незадовго до його загибелі, під градом куль до нього добрався батько Мовладі, який сказав, що (Умар, - ред.) Кадиров так і має бути в числі захисників своєї Вітчизни і Ісламу", - розповів глава Чечні.

Рейд бойовиків на Грозний почався в ніч на 4 грудня. За офіційною інформацією, група нападників вранці зіткнулася з постом поліції біля Будинку друку. Поліцейські зупинили для перевірки підозрілу машину. У відповідь бойовики, що знаходилися в ній, відкрили вогонь. У зіткненні загинули троє поліцейських. Потім терористи забарикадувалися в Будинку друку. У самому Грозному був оголошений режим контртерористичної операції. До ранку будівлю було звільнено. Проте вона було охоплено вогнем і майже повністю вигоріла. Ще одна група бойовиків заблокувалася в будівлі школи №20, недалеко від Будинку друку. У будівлі школи в той час не було ні учнів, ні вчителів. Стрілянина тривала кілька годин.

У ході відбиття нападу загинули 14 поліцейських. За офіційними даними, були вбиті всі бандити - загалом 10 осіб. Тим часом, місцеві жителі вважають, що нападників було набагато більше.

Як повідомлялося, під час спецоперації у Грозному загинули як мінімум 16 осіб.