ua en ru

У Пакистані в результаті терактів загинули 39 осіб і поранено 72 людини

Двоє терористів на мотоциклах привели в дію вибухові пристрої на жвавому ринку в пакистанському м. Парачинарі біля кордону з Афганістаном. Загинули не менше 39 людей, 72 поранені. Вибухи були зроблені з інтервалом у хвилину, передає Reuters.

Жодне угрупування поки не взяло на себе відповідальність за теракти.

Ринок, де сталися теракти, розташований в декількох метрах від шиїтської мечеті. Обидва вибухи сталися до заходу сонця, у час, коли багато віруючих приходять на базар, щоб купити їжі на іфтар (вечірній вечерю під час Рамадану). У м. Парачинарі, столиці племінній області Куррам, проживає крупна шиїтська громада, члени якої і раніше піддавалися нападам з боку бойовиків-сунітів.

Читайте також: У Пакистані в результаті нападу бойовиків 3 людини загинули і близько 40 отримали поранення

Мусульмани-шиїти становлять трохи більше 10% населення Пакистану. З червня 2013 р., коли був приведений до присяги прем'єр-міністр країни Наваз Шаріф, по країні прокотилася хвиля терористичних актів із застосуванням вибухових речовин. Основними завданнями, що стоять перед новим урядом, є припинення ескалації насильства, пов'язаного з діяльністю сунітських бойовиків і повстанців-талібів.