ua en ru

У Пакистані в результаті теракту загинули 11 людей

У Пакистані 15 червня загинули, щонайменше, 11 студенток місцевого університету в результаті терористичної атаки в місті Кветта, столиці пакистанської області Белуджистан, передає Reuters.

Першим вибухом був знищений автобус, в якому їхали студентки, а другий вибух пролунав в госпіталі, куди були доставлені вижили. За повідомленнями свідків, перестрілка нападників з поліцією тривала і на території медичного закладу. Це саме криваве зіткнення з дня чергового приходу до влади прем'єр-міністра Наваза Шаріфа 5 червня 2013 р.

Белуджистан - обширна провінція Пакистану на кордоні з Іраном і Афганістаном, багата покладами міді і золота. Крім того, Белуджистан поставляє велику частину природного газу, споживаного текстильної промисловістю Пакистану, ключовою в економіці країни.

Сьогодні ж в провінції Белуджистан був підірваний музей-резиденція засновника країни Мухаммада Алі Джини - Куейд-аль-Аззам, при цьому був убитий поліцейський. Начальник поліції Белуджістана Муштак Сукхера заявив, що відповідальність за напад взяла на себе воєнізоване угрупування "Визвольна армія Белуджістана", проте отримати підтвердження цьому з незалежних джерел поки не вдається.

Читайте також: У Пакистані в результаті вибуху в шкільному автобусі загинули 17 дітей