ua en ru

У Пакистані натовп заживо спалив чоловіка, підозрюваного в оскверненні Корану

У Пакистані натовп відбив у поліцейських мандрівника, підозрюваного в оскверненні Корану, і заживо спалив його, передає Reuters з посиланням на представників місцевої поліції.

Чоловіка запідозрили в богохульстві після того, як вранці в мечеті, куди його пустили переночувати, виявили обвуглені залишки священної книги мусульман.

"Вночі в мечеті крім нього не було нікого. Тільки він один міг скоїти цей жахливий вчинок", - заявив місцевий імам.

Жителі села спочатку побили мандрівника і передали його поліцейським. Однак на цьому вони не заспокоїлися. Через кілька годин натовп з 200 розлючених віруючих увірвався в поліцейську ділянку, виволокли підозрюваного в богохульстві на вулицю і спалила його.

Місцеві правоохоронці вже затримали 30 осіб за звинуваченням у вбивстві. Ще семеро затримані за невтручання в момент самосуду.

У Пакистані, за даними Незалежного центру вивчення питань безпеки, з 1990 р. за звинуваченнями в богохульстві були вбиті 53 людини.

У цій мусульманській країні богохульство карається смертю, однак чіткого визначення злочину в законі немає. Під час судових процесів деякі адвокати намагаються уникати переказу того, у чому звинувачуються їх підзахисні, щоб самим не потрапити під звинувачення в богохульстві.

Відомі випадки, коли людей заарештовували просто за обговорення ісламу, помилки в написанні релігійних слів або імен або за неучасть в акціях протесту проти фільму "Невинність мусульман".

Читайте також: У Пакистані пройшли масові демонстрації проти фільму "Невинність мусульман"