ua en ru

У Пакистані кількість загиблих в результаті теракту зросла до 57 людей

Кількість жертв теракту в пакистанському місті Парачинар на кордоні з Афганістаном зросла до 57 людей, постраждали 167 осіб, передає Associated Press з посиланням на місцеві влади.

Поки жодне угрупування поки не взяло на себе відповідальність за теракти.

Як повідомлялося, два терориста, що пересувалися на мотоциклах, привели в дію вибухові пристрої з інтервалом в одну хвилину на жвавому ринку, розташованому в декількох метрах від шиїтської мечеті. На момент вибуху базар був переповнений людьми, що прийшли купити їжі для іфтара (трапези під час місяця Рамадан).

Читайте також: У Пакистані в результаті терактів загинули 39 осіб і поранено 72 людини

У Парачинарі, столиці племінній області Куррам, проживає крупна шиїтська громада, члени якої і раніше піддавалися нападам з боку бойовиків-сунітів. Мусульмани-шиїти становлять трохи більше 10% населення Пакистану. З червня 2013 р., коли був приведений до присяги прем'єр-міністр країни Наваз Шаріф, по країні прокотилася хвиля терористичних актів із застосуванням вибухових речовин. Основними завданнями, що стоять перед новим урядом, є припинення ескалації насильства, пов'язаного з діяльністю сунітських бойовиків і повстанців-талібів.