ua en ru

У Пакистані двом офіцерам поліції і п'ятьом ісламістам пред'явлені звинувачення у вбивстві Бхутто

Пакистанський суд у справах про тероризм затвердив обвинувальний висновок у справі про вбивство політика Беназір Бхутто в грудні 2007 р. Звинувачення пред'явлені п'ятьом учасникам радикального руху "Талібан" і двом офіцеріам поліції, які займали у той час високі пости, повідомляє пакистанський телеканал Geo News.
Ісламісти, які постали перед судом, звинувачуються в тому, що привезли терориста-смертника в м. Равалпінді і допомогли йому вчинити вбивство Бхутто. Двоє поліцейських, в тому числі колишній начальник поліції Равалпінді Сауд Азіз, звинувачуються у порушеннях правил безпеки, що не дозволили уберегти політика.
Слухання в антитерористичному суді Равалпінді продовжаться 19 листопада 2011 р.
Найбільш високопоставленим фігурантом справи про вбивство Бхутто є екс-президент Пакистану Первез Мушарраф, який зараз проживає в Лондоні і Дубаї. У лютому 2011 р. пакистанський суд видав ордер на його арешт, а в серпні постановив конфіскувати все його майно і заморозити його банківські рахунки на батьківщині. Звинувачення вважає, що Мушарраф знав про загрозу безпеці Бхутто, але не передав цю інформацію відповідним відомствам і не забезпечив їй належну охорону.
Офіційні звинувачення Мушаррафу пред'явлені не були.
Колишня голова уряду Пакистану і харизматичний лідер опозиції Бхутто була убита 27 грудня 2007 р. в результаті атаки терориста-смертника в Равалпінді на заході Пакистану. Вбивця спочатку кілька разів вистрілив у екс-прем'єра, а потім привів у дію вибуховий пристрій. Разом з Бхутто загинуло близько 20 людей. На хвилі народного співчуття партія Бхутто перемогла на парламентських виборах в 2008 р., після чого Президентом Пакистану був обраний чоловік покійної Асіф Алі Зардарі.