ua en ru

В ОВК округу №11 у Вінниці в ході перерахунку голосів виявлено зіпсовані бюлетені

В ОВК округу №11 у Вінниці в ході перерахунку голосів вже виявлено чимало зіпсованих бюлетенів, які були зараховані на користь кандидата в депутати від партії "Батьківщина" Наталії Солейко. Про остаточні результати по 11-му округу ще не йдеться, адже всього доведеться перерахувати голоси виборців з 95 дільниць. Ясно тільки, що результат буде відрізнятися від озвученого раніше.

"Мене вражає цинізм тих, хто стоїть за організацією цього скандалу, - коментує ситуацію на ОВК, кандидат у депутати самовисуванець Олександр Домбровський. Давайте просто порівняємо факти. Брудна кампанія напередодні виборів, спрямована проти мене. Призначення головою комісії Сергія Сітарського, який був довіреною особою мого опонента. Його відмова нам у вимозі перерахунку голосів на низці дільниць, через істотні порушення. Слідом за цим - затягування підрахунку голосів та незрозумілі події в приміщенні комісії, яке контролював цей же голова комісії. Все це один сценарій, організований одними людьми, для того, щоб за всяку ціну вирвати перемогу або хоча б не визнати поразки. І тепер, коли я домігся через суд перерахунку голосів, ми дійсно виявили помилки при підрахунку голосів. Це підтверджує, що моя вимога про перерахунок голосів мало вагома підстава, і результати голосування були спотворені на користь мого опонента".

Олександр Домбровський ще раз висловив своє здивування тим, що організаторів цього скандалу не лякає кримінальна відповідальність і крім цього, вони ще й до всього намагаються йому закинути звинувачення у фальсифікації голосів. "Я звертався і ще раз звертаюся до лідерів Об'єднаної опозиції з настійним проханням сприяти прозорому та чесному визначенню результатів. Той скандал, до якого причетні представники місцевого штабу "Батьківщини" не прикрашає демократичні сили. Додам, що для мене особливо неприємно те, що все це відбувається в окрузі, де лідерами є два кандидати, які представляють демократичний табір! Ми повинні демонструвати зразок цивілізованого вирішення ситуації, і припинити всі ці спекуляції".

Нагадаємо, що 2 листопада рішенням ЦВК голова одинадцятого ОВК Сергій Сітарський відсторонений від виконання обов'язків за погану організацію роботи комісії і перевищення своїх повноважень. На виборчій дільниці в даний момент відбувається перерахунок голосів по дільницях, бюлетені і протоколи з яких були прийняті з порушенням процедури.