ua en ru

В Одеській області міліція виявила арсенал зброї

Співробітники одеського обласного управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків при проведенні слідчих дій виявили і вилучили у двох жителів Комінтернівського району арсенал вогнепальної зброї і боєприпасів. Як повідомили РБК-Україна в центрі громадських зв'язків управління МВС України в Одеській області, затримання проходило в рамках операції "Зброя та вибухівка" 28 лютого.

Зокрема, у 55-річного жителя с. Первомайське працівники міліції вилучили 434 патрони різного калібру, пістолет іноземного виробництва невстановленої марки та пристрій для відстрілу патронів 5,6 мм, закамуфльований під канцелярську ручку з двома змінними стволами. Також виявлена тротилова шашка вагою 400 гр, граната "РГД-5" з запалом, мисливський карабін "ФОРТ-201" калібру 7,62 з ознаками переробки, штик-ніж, пристрій для відстрілу сигнальних ракет, 5 магазинів та 3 планки для патронів калібру 7,62 мм.

В цей же день був проведений обшук і за місцем проживання 58-річного жителя смт. Чорноморське, який зберігав вдома сім детонаторів до вибухівки та штик-ніж.

В даний час здійснюються додаткові оперативно-слідчі заходи щодо встановлення каналу надходження зброї, боєприпасів і вибухових речовин на територію Одеської області.

За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Вилучені предмети направлені в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Нагадаємо, в Одеській області в одній з квартир у місцевого жителя виявлено схованку з арсеналом зброї.

В Одеській області міліція виявила арсенал зброї