ua en ru

В Одесі за побиття протестувальників на концерті Ані Лорак звільнені п'ять міліціонерів

В Одесі за побиття протестувальників на концерті Ані Лорак звільнені п'ять міліціонерів

В Одесі за побиття протестувальників на концерті Ані Лорак звільнені п'ятеро міліціонерів. Про це в ефірі 5 каналу увечері 4 серпня заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Окремі співробітники міліції перевищили силу, яка була необхідна для врегулювання цього конфлікту. Начальник міліції Одеської області підписав наказ про звільнення п'яти співробітників міліції, які били лежачих, били гумовими кийками по голові протестувальників, що забороняється нормативними актами", - заявив Геращенко.

При цьому, за його словами, у цілому міліція діяла адекватно ситуації.

"Міліція у цьому випадку зробила те, що вона повинна була зробити. Вона не допустила прориву мітингувальників, спровокованих провокаторами, на територію закладу, де проходив концерт", - заявив радник міністра.

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня в одеському нічному клубі "Ібіца", де був запланований концерт Ані Лорак, зібралося більше сотні націоналістів, учасників Євромайдану, прихильників партії "Правий сектор" з метою перешкодити проведенню концерту. Націоналісти вважають неприпустимим, що Ані Лорак нещодавно отримала нагороду в Москві, в той час як Росія здійснює відкриту агресію у відношенні України.

Міліція, якої зібралося біля клубу близько 400 осіб, відтіснила учасників акції. Під час виниклої бійки, за версією МВС, був поранений один міліціонер, троє учасників акції були затримані.

Водночас партія "Свобода" стверджує, що в ході бійки постраждали 10 активістів.

4 серпня прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактами перевищення службових повноважень працівниками міліції в ході бійки з активістами на концерті співачки Ані Лорак.