ua en ru

В ОБСЄ засмучені загибеллю російського журналіста в Україні

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила глибоку стурбованість загибеллю російського журналіста Ігоря Корнелюка у Східній Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила глибоку стурбованість загибеллю російського журналіста Ігоря Корнелюка у Східній Україні. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Ця смерть є ще одним жахливим нагадуванням про те, що недостатньо робиться для того, щоб захистити журналістів, які ризикують своїм життям в зонах конфлікту в Україні", - сказав Міятович.

При цьому вона закликала українську владу швидко і ретельно розслідувати обставини смерті Корнелюка і притягнути винних до відповідальності.

Також представник ОБСЄ висловила глибоку стурбованість у зв'язку з подальшим погіршенням свободи ЗМІ в Україні і закликала всі сторони забезпечити безпечну роботу журналістів.

У свою чергу, за словами Міятович, її відомство буде продовжувати відстежувати ситуацію і висвітлювати порушення свободи ЗМІ в Україні.

Раніше сьогодні в результаті мінометного обстрілу під Луганськом був важко поранений кореспондент Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК) Ігор Корнелюк. Пізніше він помер у місцевій лікарні. При цьому звукорежисер ВГТРК Антон Волошин вважається зниклим безвісті.

При цьому в МЗС Росії закликали українську владу до об'єктивного розслідування трагедії.