ua en ru

В Миколаївській області затримано заступника керівника виборчого штабу опозиції, - "Батьківщина"

В Миколаївській області затримано заступника керівника Первомайського виборчого штабу опозиції Людмилу Нікіткіну, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина" з посиланням на адвокатів.
"У п'ятницю ввечері у Первомайську (Миколаївська обл.) 5 чоловіків у цивільному схопили жінку біля власного під'їзду і намагалися насильно затягти її до автомобілю з одеськими номерами. Вона почала кричати і пручатися, після чого її повалили на землю і почали тягнути по асфальту. Нападники відступили лише після того, як на крики збіглися сусіди", - йдеться у повідомленні.
На місце події прибули адвокати і керівник Первомайського УМВС.

Особи, які назвалися працівниками міліції, відмовилися показати свої службові посвідчення і документи про затримання, зазначають у партії.

За словами адвокатів, після цього керівник міського УМВС запропонував з'ясувати все у первомайському райвідділі, однак, Нікітськіну насправді повезли у Миколаїв.

"У Миколаєві жінку допитували без адвоката до 3-ої години ночі, вчиняючи психологічний тиск і намагаючись вибити якісь свідчення проти опозиції", - повідомили адвокати.

"У опозиції наголошують, що таким чином влада тисне на кандидата по 132-му мажоритарному виборчому округу Аркадія Корнацького... Тиск на Корнацького розпочався одразу після того як стало відомо, що він балотуватися на окрузі від об'єднаної опозиції "Батьківщина" і має всі шанси перемогти на виборах", - зазначає партія "Батьківщина".

Відзначимо, раніше опозиція заявляла, що в Черкасах "Беркут" затримав депутатів від "Батьківщини" та "Свободи".