ua en ru

У Нігерії в результаті терактів пошкоджено 20 вишок стільникових операторів

У Нігерії радикальне ісламістське угруповання, нападаюче на церкви, школи і урядові установи, обрало в якості чергової мети стільникові вишки, передає Associated Press. За останній день були пошкоджені більше 20 вишок найбільших стільникових операторів країни.

У країні майже немає стаціонарного телефонного зв'язку, тому виведення з ладу мобільних телефонів є болючим. Крім того, більшість інтернет-користувачів виходить в Мережу за допомогою телефону.

Поки жодна організація не взяла відповідальність за даний удар по інфраструктурі, проте раніше ісламістське угруповання "Боко Харам" загрожувало телефонним компаніям, звинувачуючи їх у тому, що вони співпрацюють з урядом, видаючи спецслужбам інформацію про членів угруповання. Зокрема, для реєстрації стільникового номера в Нігерії необхідно здати відбитки пальців і фотографію, а також заповнити анкету з особистими даними.

Нагадаємо, "Боко Харам" бореться з урядом Нігерії за встановлення в країні законів шаріату і не раз звинувачувалася в організації терактів і провокуванні спалахів насильства. Тільки в цьому році жертвами терактів, в яких її звинувачують, стали 660 осіб.

Читайте також: У Нігерії загинули 19 людей в результаті теракту в церкві

Раніше "Боко Харам" взяло на себе відповідальність за два теракту 25 грудня 2011 р., коли нападам піддалися християнські церкви, в яких проходили різдвяні богослужіння. США 22 червня ц.р. визнали угруповання терористичним.