ua en ru

У Нігерії бойовики "Боко Харам" вбили 200 мирних жителів

На північному сході Нігерії, в штаті Борно, бойовики "Боко Харам" вбили не менше 200 мирних жителів.

На північному сході Нігерії, в штаті Борно, бойовики "Боко Харам" вбили не менше 200 мирних жителів. Ісламісти, переодягнені в армійську форму, майже повністю знищили три села, повідомляє Sky News.

Бойовики прибули на пікапах, які часто використовуються військовими, і повідомили, що вони солдати і приїхали, щоб захистити населення. Після того як люди зібралися в центрі одного з сіл, бойовики почали кричати "Аллах акбар" і стріляти в людей, поки не вбили всіх.

4 червня в одному з сіл штату Борно ісламісти з "Боко Харам" розстріляли десятки мирних жителів. Чоловіки у військовій формі приїхали до них в село і сказали їм зібратися біля церкви. Тільки після того, як почали стріляти по людях, жителі села зрозуміли, що це - бойовики "Боко Харам". У п'яти сусідніх селах екстремісти також вбивали людей і спалювали будинки.

В полоні у "Боко Харам" як і раніше знаходяться більше 200 дівчат, викрадених бойовиками в одній зі шкіл у Нігерії в квітні.

Євросоюз сьогодні повідомив про те, що вніс "Боко Харам" в список терористичних організацій, йдеться в комюніке Зовнішньополітичної служби ЄС.

"Боко Харам" є найбільшою і найбільш небезпечною ісламістським угрупуванням в Нігерії. Назва угруповання на місцевій мові означає "західна освіта - гріх". Її офіційно проголошеною метою є створення шаріатської держави на півночі Нігерії. "Боко Харам" несе відповідальність за загибель кількох сотень людей тільки в 2013 р.