ua en ru

У НАТО зафіксували збільшення військової активності РФ в Україні і ЄС

У НАТО зафіксували збільшення військової активності РФ в Україні і ЄС
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про збільшення військової активності Російської Федерації в Україні і Євросоюзі.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про збільшення військової активності Російської Федерації в Україні і Євросоюзі. Про це він заявив на щомісячній прес-конференції у Брюсселі сьогодні, 1 грудня, передає Deutsche Welle.

"Агресивні дії Росії підірвали євроатлантичну безпеку. Ми бачимо нарощування значної військової сили в Україні і навколо неї, передачу сепаратистам великих партій російських сучасних озброєнь, обладнання і військового персоналу. Ми також спостерігаємо значне збільшення військової активності Росії в Європі і за її межами", - заявив Столтенберг.

За його словами, вже в майбутньому році почне діяти тимчасовий контингент сил швидкого реагування НАТО для боротьби з новими викликами в Європі та інших регіонах світу. Війська для цього контингенту погодилися надати Німеччина, Норвегія та Нідерланди.

Столтенберг зазначив, створення цих сил - проміжна захід перед тим, як в 2016 році за рішенням саміту в Уельсі почне діяти більш великий контингент швидкого реагування у відповідь на дії Росії в Україні.

Нагадаємо, НАТО 2 грудня оголосить про початок роботи трастових фондів для України.