ua en ru

У Нальчику убитий голова Духовного управління мусульман Кабардино-Балкарії

У Нальчику убитий голова Духовного управління мусульман Кабардино-Балкарії Анас Пшіхачев. За фактом вбивства порушено кримінальну справу. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ, передає РБК.
Кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ст.105 (вбивство) і ч.1 ст.222 (незаконний обіг зброї) Кримінального кодексу РФ та прийнято до провадження Головним слідчим управлінням у Північно-Кавказькому і Південному федеральних округах. За попередніми даними, сьогодні ввечері близько 19:30 мск на вулиці Єсеніна в Нальчику невідомі зробили декілька пострілів з вогнепальної зброї в А.Пшіхачева, після чого зникли. Від отриманих вогнепальних поранень А.Пшіхачев помер на місці події.
Президент Росії Дмитро Медведєв висловив глибокі співчуття рідним і близьким, а також всій мусульманській громаді Кабардино. "Це був видатний релігійний діяч, що користується безумовним авторитетом, який відкрито протистояв екстремізму. Ясно, що це підле вбивство було скоєно через його активну життєву позицію. Ми будемо і надалі підтримувати мусульман Кабардино-Балкарії, а вбивць спіткає відплата", - зазначив Президент.
Глава держави розпорядився надати всю можливу допомогу родині та близьким загиблого, повідомляє прес-служба президента Росії.