ua en ru

У Молдові помер президент Федерації тенісу, який отримав поранення в результаті вибуху машини в Кишиневі

У Молдові помер президент Федерації тенісу Ігор Цуркан, що отримав сьогодні серйозні поранення в результаті потужного вибуху машини ВАЗ з російськими реєстраційними номерами в центрі Кишинева. Як повідомили в лікарні швидкої медичної допомоги, незважаючи на всі зусилля лікарів та хірургічне втручання, Ігор Цуркан помер від численних поранень, передає РБК.
Нагадаємо, що сьогодні в центрі Кишинева вибухнула машина ВАЗ з російськими реєстраційними номерами, яка, за деякими даними, була начинена вибухівкой. Вибух був дуже потужним. Вибуховою хвилею вибило скло автомобілів, які перебували на відстані 100 м. У результаті серйозні поранення отримав президент Федерації тенісу Молдови Ігор Цуркан 1963 року народження, були пошкоджені дві машини Mercedes. Відразу ж після вибуху Ігор Цуркан в дуже важкому стані був доставлений в лікарню швидкої медичної допомоги, де перебував у відділенні реанімації.
Як заявила раніше віце-президент Федерації тенісу Молдови Марина Таубер, Федерація тенісу Молдови розцінює вибух автомобіля, що стався сьогодні в центрі Кишинева як замах на Ігоря Цуркана. Вона зазначила, що вибух машини, що стояла без водія біля офісу федерації кілька днів, стався саме в той момент, коли Ігор Цуркан знаходився на вулиці біля офісу близько біля автомашини. Марина Таубер заявила, що останнім часом на Ігоря Цуркана чинився тиск, відмовившись назвати конкретні прізвища і суть загроз для дотримання принципу презумпції невинності.
Ігор Цуркан був главою виборчого штабу незалежного кандидата на пост мера Кишинева Міхая Годя, який був першим заступником голови Ліберально-демократичної партії Молдови, очолюваної нинішнім прем'єром Володимиром Філатом. Однак місяць тому Міхай Годя вийшов з ЛДПМ і балотувався на посаду мера Кишинева в якості незалежного кандидата, отримавши на виборах менше 1% голосів.