У Мін'юсті попередили про можливі проблеми у покупців заарештованого житла

Потенційним покупцям заарештованої житлової нерухомості не гарантовано повне і всебічне ознайомлення з об'єктами купівлі, які заарештовані та виставлені на продаж Державною виконавчою службою, зокрема, на електронних торгах в системі "Інформ'юста".

Потенційним покупцям заарештованої житлової нерухомості не гарантовано повне і всебічне ознайомлення з об'єктами купівлі, які заарештовані та виставлені на продаж Державною виконавчою службою, зокрема, на електронних торгах в системі "Інформ'юста". Про це журналістам генеральний директор ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції Леонід Богданов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, якщо в заарештованому nf виставлений на торги житло проживають люди - вони в праві відмовити потенційному покупцеві в огляді майна для прийняття рішення купувати майно, чи ні.

"Питання на сьогодні не повністю врегульовано законодавчо. Ознайомитися з майном з виконавцями та міліцією навряд чи буде можливо", - розповів Богданов й зауважив, що покупцям подекуди доведеться обмежитися інформацією із системи "Інформ'юста".

"Ми прагнемо надати максимально повну інформацію на сайті - плани квартир, фотографії", - зазначив Богданов.

До того ж, якщо житло вже продано з торгів, покупців чекає судова тяганина з жителями цього житла, якщо мешканці відмовляться добровільно виїхати з нього.

"На жаль, нинішній чинне законодавство не дозволяє автоматично придбавши нерухоме майно з публічних торгів, здійснити виселення з квартири. На жаль, у випадку відмови попереднього власника квартири виселятися, повинні звернутися до суду з позовом про усунення перешкод користування вашим майном", - пояснив Богданов.