ua en ru

У МЗС РФ заявляють, що співробітник МКЧХ в Донецьку був убитий в результаті обстрілу з позицій сил АТО

Обстріл офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, в результаті якого загинув швейцарський співробітник організації Лоран-Дю Паскьер, вівся з позицій українських силовиків.

Обстріл офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, в результаті якого загинув швейцарський співробітник організації Лоран-Дю Паскьер, вівся з позицій українських силовиків. Про це йдеться в коментарі офіційного представника Міністерства закордонних справ Росії Олександра Лукашевича, оприлюдненому на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

"Відзначаємо неорганізовану реакцію київської влади, які поспішили зняти з себе всю відповідальність за загибель співробітника цієї авторитетної міжнародної гуманітарної організації. У Києві не побажали визнати очевидне: район Донецька, піддався обстрілу, знаходився на території, підконтрольній ополченню, а сам обстріл вівся з позицій, зайнятих українськими силовиками", - заявив Лукашевич.

При цьому в МЗС РФ наполягають на проведенні об'єктивного і ретельного розслідування вбивства співробітника МКЧХ та притягнення винних до відповідальності.

Відзначимо, раніше в ОБСЄ заявили, що співробітник Червоного Хреста імовірно був убитий в результаті обстрілу з реактивної системи залпового вогню "Ураган".

Нагадаємо, вчора ввечері кореспондент The New York Times Ендрю Рот у своєму Twitter повідомив, що в Донецьку в результаті обстрілу загинув швейцарський співробітник Червоного Хреста.

У МЗС України обстріл офісу Червоного Хреста в Донецьку назвали терактом.