ua en ru

У Мексиці в результаті конфлікту між наркокартелями вбиті троє громадян США

У мексиканському місті Сьюдад-Хуарес штату Чіуауа були вбиті троє громадян США. Відомо, що їхня смерть пов'язана з діяльністю місцевих злочинних груп, які займаються торгівлею наркотиками. Двоє американців були вбиті 31 жовтня, дата смерті третього поки невідома, передає РБК, посилаючись на радіостанцію Europe1.
Загибель громадян США підтвердив і представник американського держдепартаменту Філіп Кроулі. За його словами, адміністрація Президента США Барака Обами буде сприяти розслідуванню події.
Сьюдад-Хуарес, розташований на кордоні Мексики і США, давно став перевалочним пунктом при транзиті наркотиків з Південної і Центральної Америки в Північну Америку. З цієї причини в місті склалася вкрай несприятлива криміногенна обстановка. Мексиканські неурядові організації назвали Сьюдад-Хуарес найбільш криміногенним містом світу в 2009 р. Як вони відзначають, тільки за перші 10 днів 2010 р. в Сьюдад-Хуарес було вбито, за неофіційними даними, більше ста чоловік. У 2009 р. від насильницької смерті у місті померли 2 тис. 635 осіб, а на сто тисяч осіб припадає 191 вбивство.