ua en ru

В Луганській обл. порушено кримінальну справу проти в.о. директора підприємства за фактом завищення тарифів на комунальні послуги

В Луганській обл. порушено кримінальну справу проти в.о. директора підприємства за фактом завищення тарифів на комунальні послуги. Про це повідомляє прес-служба МВС України в Луганській обл.

"Співробітниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Луганській області в ході спільної з фахівцями фінансової інспекції ЛуганськоЇ обл. перевірки діяльності комунального підприємства одного з міст області, було встановлено, що сесією міської ради було прийнято рішення про створення комунального підприємства, якому були віддані повноваження по управлінню майже 70% житлового фонду, що є власністю територіальної громади міста. Цим же рішенням на баланс новоствореного комунального підприємства були передані основні фонди і необоротні активи діючих на території міста комунальних підприємств... В.о. директора КП, маючи намір на привласнення грошових коштів абонентів очолюваного ним підприємства... необґрунтовано завищив розмір тарифів і вартість за послуги. Через це жителі міста були змушені оплачувати послуги комунального підприємства за нарахованими завищеними тарифами", - говориться в повідомленні.

На підставі зібраних співробітниками УДСБЕЗ матеріалів, відносно виконуючого обов'язки директора комунального підприємства порушена і розслідується кримінальна справа за ч. 2 ст. 15 - год. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

В даний час, після втручання правоохоронців і фінансової інспекції, дане комунальне підприємство здійснює перерахунок тарифів на послуги всім будинкам, відданим на баланс підприємства.

Читайте також: В Україні місцева влада може підняти тарифи на ЖКП через введення в тариф інвестскладової