ua en ru

У Луганську добудовують інтерактивний храм

У центрі Луганська, на території обласної дитячої клінічної лікарні, добудовують церкву на честь ікони Божої Матері "Розчулення" з Wi -Fi, "релігійними" терміналами і православним кінотеатром, повідомляє "Релігія в Україні".

У центрі Луганська, на території обласної дитячої клінічної лікарні, добудовують церкву на честь ікони Божої Матері "Розчулення" з Wi -Fi, "релігійними" терміналами і православним кінотеатром, повідомляє "Релігія в Україні".

Святковий молебен на честь відкриття нижньої церкви збігся з Днем Незалежності і 75 -річним ювілеєм Луганської області. Місце освятили і відслужили першу літургію під відкритим небом ще у серпні 2001 року.

Спершу тимчасовий храм облаштували у травматологічному відділенні клініки. З 2007 року тут працює недільна школа для дітей, видається власна газета. А будівництво самої будівлі почалося лише за 10 років після освячення місця і триває донині. Освячення закладного каменя в основу майбутнього храму на честь ікони Божої Матері "Розчулення" здійснив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил 15 вересня 2011.

Зараз біля лікарні встоїть 46-метровий однокупольний храм небесно-блакитного кольору з дзвіницею і притвором. Майже все внутрішнє оздоблення в церкві - з дерева. Після відкриття тут зможуть прийняти одночасно більше тисячі прихожан. На верхньому майданчику церкви облаштують спеціальне місце для дітей, які звідси зможуть спостерігати за богослужіннями.

Крім традиційних православних атрибутів і святинь, храм підключать до мережі Wi -Fi, а для освіти віруючих у верхній частині будівлі встановлять спеціальні інформаційні термінали, за допомогою яких можна буде дізнатися, як правильно хрестити дитину, вінчатися, поминати покійних, відзначати православні свята тощо.

У процесі будівництва самої будівлі храму теж не обійшлося без нових технологій. Особливо комфортно тутешнім парафіянам буде взимку, у церкві провели підлогу з підігрівом. Ще одна "родзинка" - вітражі, які не намальовані на склі, бо намальовані швидко зблякнуть під палючим донбаським сонцем, а зібрані зі скелець різного кольору.

Священнослужителі сподіваються, що парафіяни будуть навідуватися в нову церкву не тільки на службу. У планах - створити тут духовно - просвітницький центр сім'ї та молоді, конференц-зал, літній концертний майданчик, бібліотеку і православний кінотеатр. Буде на території храму і своє джерело святої води.