ua en ru

В.Лозовий: Кількість загиблих у ДТП в 2010 р. скоротилася на 14%

Кількість загиблих у дорожньо-транспортних пригодах (ДТП) в 2010 р., по відношенню до 2009 р., скоротилася на 14% (4523 проти 5260). Про це на прес-конференції заявив начальник департаменту Державтоінспекції (ДАІ) Міністерства внутрішніх справ (МВС) Валерій Лозовий, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Лозового, на 15,1% зменшилася кількість ДТП із постраждалими в порівнянні із 2009 р. Головною причиною покращення ситуації В.Лозовий вважає врегулювання законодавчих норм у сфері дорожнього руху та зміни в організації роботи ДАІ.
Також керівник Державтоінспекції розповів, що основними причинами аварій у поточному році стали: "перевищення швидкості, порушення правил обгону, виїзд на смугу зустрічного руху, недотримання безпечної дистанції, порушення правил переїзду перехресть та залізничних переїздів, а також керування у нетверезому стані".
Нагадаємо, що пік аварійності в Україні спостерігався до значного збільшення штрафів у 2008 р. До цього на дорогах щорічно гинуло близько 7 тис людей.